Tuesday, 9 July 2013

Kekasih Emma Maembong Yang Tak Diakui

Assalamualaikum,




Aku dah lama tak apdet blog ni.Jadi aku berusaha melampiaskan napsu dengan kisah cinta yang terhebat.Aku pasti ramai yang akan kagum dengan aku nanti.Kisah ni jugak mampu membuatkan airmata pembaca menitis tanpa henti.


Aku pernah ceritakan kisah ni dekat kawan aku,ternyata terlalu banyak perubahan yang berlaku pada kawan aku tu.Ada sekali tu,dia menangis sampai kelopak mata koyak,lidah berbulu,tumbuh gigi geraham pada tumit kaki dan last sekali tumbuh pokok manggis pada kedua-dua bahagian ketiak dan halkum.



Bende ni jangan buat main-main!(tetibe marah)


Dah lah,aku malas nak mengarut panjang-panjang,kang nanti aku dituduh hensem pulak (tetibe lagi).




Oke mula!(jerit tetibe
).






Cer…cerr..cerit…ops…sori nebes pulak rasenye..maklumlah,lama tak menulis.



Ceghiter..bermula.




Sarip merupakan  lelaki kacak yang akan dirindui oleh peminat-peminatnyer.Ketika dia sedang melepak sambil menyanyikan lagu rock,seorang gadis datang menghampirinya.




Seperti biasa,dia akan control macho.Sedang asyik belagak macho.Tiba-tiba gadis cun  itu melontarkan pertanyaan.










Sarip cuba mengamati wajah gadis tersebut.Dia cuba flashback balik memori kehidupan beliau.Buat kali pertama dia tak ingat.Tapi selepas 8 jam,dia berjaya ingat semula peristiwa bersama gadis tersebut,itupun selepas dia makan kismis minda.












Gadis ini pernah diragut.Namanya Emma.







Dan penyelamatnya siapa lagi kalau bukan watak utama cerita ni.Ya,Sarip adalah watak utama.Dalam cerite aku ni ada tiga watak jer..jadi,takpayah nak buat muka menyampah sebab aku hero.





Setelah Sarip ingat kembali siapa sebenarnyer gadis tu,Sarip pun tersenyum manja.Sempat juga Sarip memintal rambutnya untuk menunjukkan dirinya comel.Dia rasa kelakar kerana sepanjang hidupnya,itu adalah kali kedua dia membantu orang.


Untuk kali pertama,Sarip menolong ibunya membasuh pinggan didapur itupun selepas pisau dihunus ditengkuknya.







Belum sempat sarip membuka mulut,gadis itu menyambung bicaranya.Cewahh.haha
















Setelah  mendengar kata-kata gadis tersebut,Sarip yang cool itu muntah darah.









Sarip faham maksud gadis tersebut.Gadis itu mahu menyulam kasih dengannya.











Sarip tahu bahawa dirinya tidak sempurna,jadi Sarip memerlukan masa untuk berubah kearah yang lebih baik supaya dapat membina keluarga yang harmoni.Cewah...geli pulak ayat aku ni.



Setelah yakin terhadap kemampuannya,akhirnya Sarip pun berkahwin.


                                   

                                                   
                                                   -The End-




                              ::Salam Ramadhan untuk yang BERPUASA:: =D


13 comments:

Miss Xyz said...

Cerita mengarut tapi bolehlah.. Kelakar.

Sarip Kumbang said...

mengarut tu hobi sbenarnyer.thanx sudi singgah.=D

TUGAU GATES said...

gerard butler ragut beg.pergghh.byk bajet kau buat cerita ni.hahahaha

Sarip Kumbang said...

dia dtg sendiri mintak kerja dngn aku.aku ingat nk buat watak dia tukang sapu jer...tapi kesiaan pulak.

Syahidah Fadilah said...

hahaha lawak cite ni.. teruskan berkarya =)

KorN said...

haha.. gigih aku baca smpai abis... mengarut tak habis2...

Mohamad Hilmi said...

hoiiii atan rndu gile kt ko. jgelh :)

Aida Ismail said...

Hahahaha~ Serious tak boleh blah!

june mohd said...

sairp...ooo saripppp!hahaaa...

Azie Namico said...

sarip ko memang sarip !

Aisyah Adnan said...

lol..boleh tahan haha

Tinta Lana said...

Salam.

Lepas sebulan baru ak dapat balas jejak ko aaron ajis, T__T

Ko still study kan.. urm, dah musim beraya dah..selamat hari raya! Ak doakan ko happy2 je atan :D

zainatul abu bakar said...

Hahaha ada bakat. Buatlah lagi cerita2 merapu mcm ni :)